Vår historia


Familjeföretag i tredje generationen

Idag drivs Gsons Åkeri av tredje generation med bröderna Tobias Brååt och Fredrik Gunnarsson som drivkraft. Med mottot inställt på att allt i företaget ska kvala in under begreppet schysst ser de till att utveckla farfars företag till ett framgångsrikt, målinriktat och just precis, ett schysst transportföretag.

Låt oss ta det hela från början. Ett företags historia fylls ofta med årtal och mer eller mindre intressanta fakta. Så också vår. Men när vi tittar närmare på vad som ligger bakom siffrorna och faktan hittar vi gobitar som faktiskt gör oss ödmjukt stolta. Allt började med cementrör. Farfar Rune Gunnarsson slet sitt anletes svett när han lastade och lossade dagarna i ända. Och många blev turerna mellan små och stora städer i Mellansverige. Vad han inte visste då, var att han la grunden till det som skulle komma att bli ett genuint familjeföretag. Farfar var duktig på att knyta kontakter och omge sig med gott folk. Han hade också näsa för affärer. Snart hade han ett långsiktigt samarbete med Skånska Cementgjuteriet, som säkrade leveranser lång tid framöver. Så gick åren och tack vare ett lotteri sadlade han om från den stora lastbilen till en liten lätt pickup. 1974 kliver sonen Leif in i firman och nya kontakter knyts som leder till att allt från kött-, tidning- och byggleveranser säkrades och fordonsflottan växte. Resten är som man brukar säga historia.

Är du nyfiken på vad vi egentligen menar med schysst och på vilket sätt vi arbetar internt med begreppet? För att klargöra det behöver vi nog allt ta en fika. Hör av dig!